zaterdag 8 november 2014

... heb ik een oplossing gevonden voor de hoge werkdruk.

Een maand lang niets geschreven. Vanaf het moment dat ik een blog ging bijhouden is dat niet voorgekomen. Het is een record waar ik niet trots op ben. Normaal gesproken schrijf ik bijna elke dag wel iets. De helft of meer verdwijnt nog voor ik het teruggelezen heb in de prullenbak, maar toch, schrijven is fijn en schrijven bewijst voor mij of aan mij dat ik de boel nog een beetje op de rit heb. Er zitten nog gaten in mijn planning, uren of soms zelfs dagen zonder bestemming. De laatste weken zat mijn planning muurvast en bovenop de muur stapelden zich stenen op die me dingen geboden als ‘schoonmaken’, ‘dozen uitpakken’, ‘toetsen nakijken’, ‘mondelingen inplannen’ en ‘contact opnemen met de huiseigenaar’. Als ik de andere kant op keek werd achter mijn rug de muur hoger en hoger.

Er moest dus iets gebeuren. Ik moest in actie gekomen. In plaats van lijdzaam toe te zien hoe ik steeds verder achter zou gaan lopen op mijn eigen planning, moest ik deze bij de kladden – hebben planningen die ook? – vatten en de achterstand zo snel mogelijk wegwerken. Het strijdplan diende zich gisteravond, na het eten, aan. Ineens wist ik het: er moest een dag bij. Er moest een achtste dag komen. Achterdag. Voor iedereen met achterstanden.

Vandaag is de eerste achterdag. Mijn plannen voor vandaag zijn:
-een nieuwe agenda kopen, één met acht dagen in de week;
-op internet kijken wanneer het grof vuil wordt opgehaald;
-KPN bellen wanneer internet aangesloten wordt;
-mijn broer bellen om te vragen naar het nummer van KPN;
-de aangeschafte boxen ruilen voor boxen die het doen;
-leuke lessen voorbereiden;
-oké, lessen voorbereiden;
-lampen ophangen;
-mijn vader bellen om te vragen hoe je lampen moet ophangen;
-leerlingen mailen om daarmee de uitgevallen lessen (hopelijk) te compenseren;
-nadenken over de toekomst van het onderwijs – waren mijn laatste lessen zoveel beter dan mijn laatste mails?
-boodschappen doen zonder briefje;
-boodschappen doen met briefje;
-een loempia kopen;
-nog een loempia kopen;
-zouden ze ook bevroren loempia’s verkopen?
-een frituurpan kopen;
-een stukje schrijven.

Voor volgende week achterdag heb ik nog geen plannen. Dat komt vast nog wel. Alles waar ik de komende dagen niet aan toe kom doe ik volgende week achterdag. Misschien komt er ’s avonds nog wat leuks op tv. Of misschien komt er wel iemand langs. Komt u langs, volgende week achterdag? Zou ik gezellig vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten